keskiviikko 1. elokuuta 2012

Raunioita ja agilitya

Tänään on ollut tosi kiva päivä. Käytiin Lahdessa Ruutin kanssa raunioita treenaamassa ja illalla Sissin kanssa agilityharkoissa. Sää on ollut tosi vaihteleva, välillä on ollut ihan järkyttävän kuuma ja sitten taas sataa ja ukkostaa. Raunioille saatiin hyvä metelit kun ukkosti ja viereisellä maankaatopaikalla sattui meidän treeniaikana käymään tosi paljon kuorma-autoja tuomassa tavaraa.



Ruutille kaksi ukkoa. Molemmat oli umppareissa. Otettiin kokeenomainen haltuunotto ennen radalle vientiä. Yrittää sikailla mulle, mutta napakalla muistutuksella tottelee hyvin. Etsii rauhallisesti ja järjestelmällisesti, tarkentaa hirmu hyvin ja koiraa on helppo lukea. Ilmaisut on vahvat ja koira selkeästi miettii, koska alkaa ilmaista.


Itse en tiennyt ukkojen sijaintia. Ensimmäinen mm oli putkiston risteyskohdassa. Koira ei pääse mm:n luokse, mutta pystyy laittamaan pään aukosta läpi. Hyvä ilmaisu. Tarkistetaan aluetta ja koira saa hajun alueen sivusta, etsii hajun lähdettä ja merkkaa hyvin kuuman piilon, mutta ei ilmaise siinä. Ruuti tarkentaa ja alkaa haukkua rengastornia. Nostan käden ilmaan löydon merkiksi. MM oli kuitenkin viereisessä tornissa piilossa. Ei huono löytö kuitenkaan.


Kuvat maanantain treenistä:

Aloitetaan

Etsimässä

 Täällä se ukko on!

Ilmaisu

Illalla siis Sissin kanssa agilitya. Tiaisen Helena oli kouluttamassa meitä. Olin tosi intona kun eilen S oli tosi pätevä niin oli hauskaa lähteä katsomaan, millaisella tuulella S tänään olisi. yhdellä treenikaverilla oli lapsi mukana, joka poimi mustikoita viereisessä metsässä. Se jännitti Sissiä tosi paljon, kun se ei ole tottunut lapsiin ja sen mielestä on omituista kun joku hiippailee puskissa ja katoaa välillä näkyviltä. Viereisellä kierrätyspaikalla rekat ajelivat koko ajan ja pitivät kovaa meteliä. Sissiä nämä häiriöt selkeästi häiritsivät, koira ei ollut oma rento itsensä, mutta otettiin treeni nyt häiriötreenauksen kannalta. 

Meillä oli valkoiset ympyrät.

Metsä sijaitsee kenttään nähden radan yläreunassa. Sissille oli tosi hankalaa suorittaa rataa metsää kohti kun se "joku" oli siellä ja ahdisti. Ei lähtenyt yhtään mun ohjauksiin mukaan, kiersi vaan esteitä ja palloili ympäriinsä. Kakkoselle tein saksalaista, mutta ei tule hypyn yli ellen tosi voimakkaasti käskytä. Vaihdetiin takaakierto-valssiin. Toimi. Kolmosen jälkeen yritin tehdä persjättöä, ei ehtinyt millään. Siihen siis takaaleikkaus neloselle, takaakierto-valssi vitoselle. Esteet 4 ja 5 tuottivat suurimpia ongelmia. Metsään päin ei ole kivaa mennä ja esteen 15 jälkeen odotti palkka. Kamala ongelma! Tehtiin vaan uudestaan ja uudestaan niin kauan, että koira MENEE. Ja menihän se. Sitten kehuttiin, palkattiin ja riehuttiin hirveästi. Leikitin toistojen välillä Sissin kanssa frisbeellä, jotta koira rentoutuisi ja oppisi luottamaan muhun vaikeissakin tilanteissa.

Lopulta koira suoritti hyvin rataa. Vitoselle kun meni tekemään niiston, koira hyppäsi aidan. Yritin lähetellä putkiin ja mielestäni koira lähti hyvin, mutta ei todellakaan niin hyvin kuin eilen. Keinun teki hyvin ja esteellä 12 kaarros oli siisti kun valssasin siihen. Eteenlähetystä pitää ehdottomasti treenata tosi paljon, sitä koira ei vielä hoksaa. 

Oon ihan tyytyväinen. Saatiin luotua koiralle mielikuvaa, että häiriöiden allakin voi tehdä töitä. Helenan mukaan minun ohjaukset oli tänään hyvät, eli koiran kiellot ei johtuneet minusta. Puhuttiin vielä, että Sissin pitää treenata vielä irtoamista ja esteiden suoritusvarmuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti