sunnuntai 5. elokuuta 2012

Irtoamisharjoituksia ja tottista

Ajeltiin tänään Sissin ja Ruutin kanssa hallille treenaamaan. Slle agilitya ja Ruutille tottista. Mulla oli valmis rata suunniteltu Sn irtoamisharjoituksia varten, mutta hallilla olikin tosi kiva putkirata valmiina niin tehtiin aluksi sitä pariin otteeseen. Eli tarkoitus oli saada koira suorittamaan käskystä esteitä itsenäisesti. Irtoaa hyvin, mutta mun pitää muistaa antaa koiralle tilaa suorittaa esteitä, valun aina liikaa niitä kohti. Omalle treenilistalle palaa iänikuinen rytmityksen harjoittelu. Ruuti pääsi tekemään samaa putkirallattelua kun ei tarvinut hypätä kuin kahta matalaa hyppyä. Koirat oli kyllä tosi tohkeissaan tästä radasta. :)




Ruutin kanssa tehtiin seuraamista, liikkeellelähtöjä ja IPORin luoksetuloa: seuraa, liikkeestä istu, luoksetulosta maahan ja treenattiin vielä maahan-seiso. Liikkeellelähdöt oli hyvät. Seuraamisessa koira piti tänään kontaktit mielettömän hyvin, mutta edisti hirvittävän paljon. Liian korkea vire aksahallilla treenaatessa. Piti ärähtää useamman kerran edistämisestä ja laittaa koira paikkamakuuseen. Sitten uusi yritys ja hyvät palkat onnistuneista toistoista. Liikkeestä istu oli erinomainen, luoksetulosta maahan on hidas. Pitää treenata lisää ekaksi kaukoina sitä ennen kuin liittää koko liikkeeseen. Myös maahan-seiso -liike oli aika blääh, vire aivan liian korkea tämän treenaamiseen. Koira sikailee ja heiluu jalkojensa kanssa. Piti taas ärähtää niin sitten tuli taas aivot mukaan. Pari erinomaista toistoa saatiin aikaiseksi, mutta ärsyttää ne kaikki muut huonot. Nyt tosin olen siirtynyt polviltani seisomaan kumaraan, vaikea varmasti myös siksi.



Sissin kanssa tehtiin vielä yksinkertaista eteenlähettämistreeniä. Ekaksi palkka oli kolmen hypyn takana, sitten ekan ja vielä viimeisen putken takana. Koira lähti kuin tykinsuusta, oli selvästi mieluisa harjoitus. :) Varmaan menee kaaliin aika helposti tuo eteenlähettäminen. Naksuttelin lopuksi hieman keppien sisäänmenoja. Oon lisännyt joka kerta haastetta koiralle, jotta sisäänmenosta tulisi ihan 100 % varma. Tosin nyt tuli mieleen, että palauttavia helppoja toistoja pitäisi tehdä myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti