keskiviikko 29. elokuuta 2012

Helenan viimeinen treeni tänä vuonna

Tylsää, meillä oli viimeinen kerta Helenan koulutusta tänä vuonna. Meillä oli tosi kiva rata ja Sissikin meni kivasti tänään. Harmittaa silti, kun hyvä kouluttaja ei enää tälle vuodelle pääse meitä kouluttamaan.

Esteiden 3 ja 4 tilalla oli suora putki

Me tehtiin ensin mustat pallot ja sen jälkeen mustat neliöt. Ekassa harjoituksessa takaakierrot kaikki meni tosi hyvin. Olin vaan harjoitellut radan väärin. :O Laitetaan se flunssan syyksi... Sissi kääntyi putkiin tosi kivasti kun muistin olla rynnimättä ja jarruttaa liikettä. Puomille koira ei mennyt kun ohjasin kunnolla putkiin. Jos lepsuilin ohjauksessa niin silloin koirakin "valui" puomille. Esteelle 11 en meinannut millään ehtiä, siitä tuli kilpajuoksua koiran kanssa ja yllätys yllätys, mä olin hitaampi. Tarkoitus oli siis tehdä takaakierto-valssi hypylle 11. Kun ohjasin koiran putkeen 8, mun piti mennä tekemään persjättö toiselle puolelle ja vaan käskyttää koira selän takaa putkeen 9. Tällöin ehdin hyvin takaakiertoon seuraavalla esteelle. Tajusinpa juuri, että Sissi on hakenut hienosti tällä kertaa esteitä mun selän takaa! MAHTAVAA! Edistystä on tapahtunut. Takanaleikkaukset oli vähän kömpelöitä, mutta koira kääntyi kivasti ja tänään oli hienosti kuulolla, mutta vauhtia oli mukana.

Toisessa harjoituksessa menin itse oikeastaan mahdollisimman lujaa, jotta koiralle tulisi kiva vauhtiharjoitus. Sissi haki esteille hyvin kun en itse kiirehtinyt aivan syyttä suotta. Jos kiirehdin turhaan, niin se saattoi ohittaa esteen. Eli ohjasin: kakkoselle takaakierto-valssi, kolmosputken jälkeen persjättö ja heitto esteelle, kutosputkelle valssi ja ysille takaaleikkaus. Koira meni tosi iloisesti ja reippaasti radan ja vastasi ohjauksiin hienosti.

Oli tosi kiva viimeinen treeni Helenan kanssa. Nyt alan saamaan itseluottamusta tuon koiran ohjaamiseen, ei me olla niin surkeita kun olen koko ajan kuvitellut. Sissi meni kivasti ja eikä sikaillut yhtään tällä kertaa. Tuijakin kehui, että ollaan edistytty Sissin kanssa tosi paljon. :) Kiva kuulla palautetta kun itse on aina niin kriittinen eikä osaa katsoa tekemisiään tarpeeksi objektiivisesti. Pitäisi ottaa nyt taas kunnon kuvauskuuri ja kattoa omaa tekemistään videolta. No, nyt saadaan tulevina kertoina hyvin kisanomaista treeniä. Perjantaina on VAU:n epikset ja ensi keskiviikkona on P-HAU:n epikset. :)

Ruutin kanssa tehtiin taas tottista. Seuraaminen oli aika kurjaa. Ei pitäisi tehdä tätä ennen kuin äiti on ohjeistanut meitä. Jäävät liikkeet oli tosi hyvät, sekä kaukot. Noutoa pitäisi treenata enemmän. En edes tajunnut ottaa sitä, vaikka oli kapula mukana. :( Maahan-seisoliike junnaa paikallaan, pitäisi tehdä joka päivä sitä, jotta saisi jotain kehitystä aikaiseksi. Nyt otan kunnon kuurin sitä! Luoksetulon pysäytyksen kanssa pitää näköjään mennä joka kerta perse eellä puuhun. Otin taas ekaksi suoraan koko liikkeen vaikka on ollut joka kerta tarkoitus ottaa takapalkan kautta, että seisominen olisi napakkaa. No, eihän se seisominen ollut minkäännäköinen tällä ekalla toistolla. Sitten pari toistoa palkkakupin kanssa ja johan koira pysähtyy! Tästä lähtien otan AINA! takapalkan kanssa, jotta se seisominen olisi hyvä. Lopuksi vielä hyppy. Koira ei rynninyt hypylle ja oli ihanasti kuulolla. Hyppy oli matalalla. Ruuti teki sen tosi nätisti. Ei hötkyillyt tai mitään. Muutenkin mieliala oli paljon keskittyneempi kuin yleensä. Varmaan johtuu siitä kun koira on syönyt päivällä broiskunsiipiä ruoaksi niin ei tartte kiljua ja riehua kun on niin kova nälkä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti