maanantai 13. elokuuta 2012

Lotta Vuorela

Sissin kanssa osallistuttiin pitkästä aikaa Lotan koulutukseen. Olin päättänyt viime viikolla, että ohjausharkkaa tehdään nyt pätkissä, koska se tuntuu olevan tällä hetkellä koiralle haastavaa. Rataa voi tehdä sitten kun pätkät on hiottu ensiksi kuntoon. Lotalla olikin aika haastava rata (vaikka sen mielestä se oli helppo!), mutta tiesin jo etukäteen, että Sllä lähtee kuitenkin mopo käsistä jossain vaiheessa niin pilkoin harjoituksen kolmeen osaan jo rataantutustuessa.


Jo ykköseste tuotti ongelmia. Kolmosen takaakiertoon piti päästä koiran edelle, jolloin piti olla hyvissä asemissa ottamassa koira vastaan. No, näinhän siinä kävi, että Sissi ohitti ykköshypyn jos olin liian kaukana. Sai sitten vekslata siinä, mikä on sopiva etäisyys mulle, että ehdin ohjaamaan ja koiralle, ettei se tule hypyn yli. Seiskalle asti kaikki oli ok. Muurin jälkeen piti tehdä valssi, mutta tein koko ajan persjätön, huomaa, että niitä on nyt treenattu. Se vaan tuli itsestään ja luontevasti siihen kohtaan niin en alkanut väkisin valssia tekemään. Hypyllä kahdeksan se mopo sitten lähti käsistä. Oli tarkoitus tehdä kympille asti tätä pätkää, mutta kasin kohdalla Sissi teki kaikki muut esteet, paitsi sen ysin! Pikkuisen piti taas tuulettaa kummankin hermoja: koira paikallaanmakuuseen ja mä laskemaan kymmenestä alaspäin ja hengittämään rauhassa ettei käpy pala. :) No, saatiin kummankin nuppi kohdilleen ja harjoitus jatkui.

Esteet 7-9 päällejuoksuna, yskin jälkeen valssi, yhdelletoista tein eka päällejuoksu-jaakotuksen, mikä oli musta ok, mutta Lotta käski opettelemaan tiukemman kurvin kautta kääntymistä, siis koiralle. Tehtiin takaakiertona. Tämä oli koiralle pirun hankalaa kun luontaisesti se kääntyy toista kautta ja vauhti säilyy hyvin. Nyt jarrutetaan ja pakotetaan kääntymään "väärästä" suunnasta. Treenattiin tätä ja koira selvästi väsyi paljon.

Treenin jälkeen kääntö alkoi jo sujua, pääsimme jatkamaan eteenpäin. Esteet 12-14 ok. Olin yllättynyt, kuinka hyvin S suoritti tällä kertaa mun selän takana esteitä kun mun oli pakko lähteä liikkeelle hyvissä ajoin, että ehdin seuraaviin tilanteisiin ohjaamaan. 14 jälkeen persjättö, hyppy 16 oli vaikea koiran suorittaa, jos en ottanut haltuun (eli käskyttänyt "Sissi") kun koira on ilmassa hypyllä 15. 17 ohjasin taas taaemman siivekkeen kautta. Tähän Lotta neuvoi ohjaamaan taas tiukemman kurvin kautta eli tein persjätön esteen 16 jälkeen ja esteellä 17 niisto-persjättö. Tätäkin piti taas hinkata, että koira taipuu kauniisti. Lopussa ei ollutkaan sitten mitään ihmeellistä. Tehtiin toisella kierroksella muutamia pätkiä koiran kanssa, että saadaan ohjaukset myös toimimaan vauhdissa. Koira meni hienosti, mutta loppua kohti alkoi näkymään selkeitä väsymisen merkkejä. S ei jaksanut aivan niin innolla mennä, mutta treenasi tosi reippaasti ja jaksoi riehua lelun kanssa. Nää tiukat käännökset alkoi ottamaan koiran voimille, koska kun lopuksi niitä tehtiin, se oikein tömähti maahan ja suusta pääsi "UH!". Koskaan aikaisemmin näin ei ole tapahtunut, eli koirassa ei varmasti ole mitään vikaa. Luulen, että tämän päivän treeneissä ollaan tätä hinkattu niin paljon, että kroppa väsyy sen takia ja samaa ei vaan jaksa toistaa useampaan kertaan niin, että se on teknisesti oikeanlaista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti