perjantai 14. syyskuuta 2012

Kouvolassa raunioilla

Oli mukava iltapäivä ja hieno syksyinen sää mennä raunioille treenaamaan. Perjantai-iltapäivä verotti tulijoita, mutta oli silti tehokkaat treenit pienemmällä porukalla. Kouvolan radalle oli tullut muutamia uusia piiloja, joita aioimme hyödyntää. Päätimme ottaa alueeksi pelkän kasan. Ruutin kanssa taas jatkettiin itsenäisen etsimisen harjoittelua ja erilaisia piiloja. Yhden mm  halusin korkealle torniin, koiran on hyvä oppia, miten hajut kulkeutuvat ja että mm voi olla myös korkealla.

Ruuti oli tosi innokas etsimään lähtiessä. Pikkuisen höyry päässä taas irtosi alueelle (mikä on hyvä), mutta ekat piilot jäi aivan kokonaan tarkistamatta. Tää pitäisi opettaa koiralle, että tarkistaa alueen huolellisesti tai sitten pitää ottaa etsintäsuunnitelmassa huomioon, että palataan alkupisteeseen ja saadaan katettua koko alue huolellisesti. Eka mm löytyi helposti, koira tarkensi hyvin ja ilmaisi reippaasti. Mm oli umpiputkessa. Toka ukko oli siellä korkealla tornissa, sen haju ilmeisesti painui alueen ulkopuolelle kun Ruuti siellä kovasti kävi kiertelemässä. Koira tosi nopeasti kuitenkin hoksasi, mistä haju on peräisin ja löysi ukon. Ilmaisu oli hyvä.

Koira oli aika nopsaan edennyt ykkösukolta kakkoselle, joten itse kasa oli tarkistamatta. Lähetin koiraa kasalle tarkistamaan ja se haisteli ja kierteli siellä tosi hienosti. Arvelin, että viimeinen mm on siellä alun piiloissa, mitkä jäi tarkistamatta. Äiti kielsi olla kyllästyttämättä koiraa etsittämällä tyhjää ja viimeistään tässä vaiheessa tiesin, että siellä ylempänä se mm on kun koirakaan ei merkkaa mitään. Itse olin taas sitä mieltä, että koira tekee hyvin töitä, luen sitä koko ajan tarkasti ja haluan sen oppivan, että sen täytyy käydä tarkistamassa myös sellaiset paikat, missä haju ei suoraan tule. Ruuti meni hienosti ja lähetin sen lopulta alkupisteeseen. Koira alkoi kiertää muovista laatikkoa (lasikuitua) ja ilmaisi hienosti vikan mm sieltä.

Treenit meni aivan suunnitelmien mukaan ja koira haki hyvin. Olin tyytyväinen myös itseeni, koska osasin lukea koiraa ja luotin siihen. Tein myös etsintäsuunnitelman ja pysyin hyvin siinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti