maanantai 30. heinäkuuta 2012

Rauniotreenit Lahdessa

Kun Lahden kaupunki purki vanhat rauniot Hennalasta, uudet on kasattu Jokimaalle maankaatopaikan viereen. Käytiin tänään katsastamassa se ja treenaamassa koirien kanssa piiloja. Alue on säälittävän pieni, mutta sinne on saatu paljon piiloja aikaiseksi. Teimme tänään porukoiden kanssa putkien päälle kansia, jotta saadaan treenattua umppareita mahdollisimman tehokkaasti. 

Mulla oli pelkkä Ruuti mukana. Lähtiessä oli niin kamalan kuuma, etten viitsinyt ottaa koko porukkaa autoon hikoilemaan. Ruutille tehtiin motivoivaa treeniä: intoa ilmaista maalimiestä umppareista ja niiden etsimistä piti saada tehokkaammaksi ajatellen tulevaa PERA-B-koetta. Eka ukko oli putkiston päässä "pystyrenkaassa". Tarkoitus oli, että koira ilmaisi tämän umpparina. Käytettiin tuulta avuksi, eli koira lähetettiin myötätuuleen etsimään kun se oli ensin nähnyt, mihin suuntaan maalimies upposi. Ruuti otti hajun heti ja pyöri piilon ympärillä. Tosi tarkkaavaisella työskentelyllä se lähti tarkentemaan, missä mm on. Lopulta se löysi putkiston suuaukon ja löysi mm:n tätä kautta. Erinomainen nenänkäyttötreeni, vaikka nyt ei tullutkaan sitä haluttua umpparin ilmaisua. 

Seuraavat kaksi ukkoa Ruuti taas sai nähdä kun ne lähtivät alueelle, mutta ei sitä minne. Koira lähetettiin nyt aika sivutuuleen, mutta nosti kummatkin maalimiehet umppareista tosi hyvin ja ilmaisi hienosti. Juuri tällaisia motivoivia ja koiran itsetuntoa kohottavia treenejä pitää tehdä paljon ennen B-koetta, jotta työskentely raunioilla olisi itsevarmaa.

Kuviakin otettiin, mutta ne on iskän kamerassa. Lisään niitä myöhempiin postauksiin. Olen nyt lomalla kuukauden (toivottavasti) ja aikomuksena on treenata Ruutin (ja Brandyn) kanssa paljon pekoa ja tottista. Sissin kanssa treenataan aksaa kun Ruuti ei oikein ole kunnossa vielä sitä ajatellen. Kirjoittelen joskus myöhemmin lisää Ruutin kuntouttamisesta.

Olimme viime viikolla koirien kanssa Kennelliiton nuorten leiriä järjestämässä. Ruuti sai paljon uusia leikkikavereita, joiden kanssa se juoksi ja ui kovasti koko leirin ajan. Brandy on epäsosiaalinen tylsimys, eikä välitä muiden koirien seurasta. :)

Nyt mä lisään hirveästi kuvia tähän blogiin, koska edellisestä blogista katosi kaikki kuvat! Sori surkea kuvien laatu, nopeasti liikkuvia koiria on hirvittävän vaikeaa kuvata aurinkoisella säällä puhelimella... :/

 Ruuti, Desi ja saksalainen bc & kelpie





Etsi koira :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti